במהלך השנתיים האחרונות, הקורונה נותנת את אותותיה גם בהקשר האכילה. שינויים המתרחשים באכילה ולא מקבלים מענה והדרכה מתאימים, יכולים להתפתח להפרעות אכילה. מתוך דוח המועצה לשלום הילד צוין כי בשנת 2021 נרשמה עלייה של %56 בבני נוער הסובלים מהפרעות אכילה לעומת המצב בשנת 2019.
בעקבות מצב זה, יזמנו קריאה להורים במכתב פתוח על מנת לידע על סימנים שעלולים להיות חשודים להתפתחות התנהגות אכילה לא רצויה. יותר מ500 דיאטנים ודיאטניות חתמו על המכתב, ועוד רבים אחרים הסכימו איתו ושיתפו.
אז מהם הסימנים שדורשים התייחסות ותשומת לב :
שינוי רגשי במצב הילד, צמצום במגוון האוכל והכמות , הימנעות מאכילה משותפת, אכילה בסתר או אכילת יתר, התעסקות יתרה במראה הגוף והמשקל.
הפירוט המלא נמצא במכתב.

מתי מומלץ לפנות לעזרה?
בכל מצב שבו הילד / נער מתמידים בהתנהגות אכילה חדשה, אשר מדליקה אצלכם ההורים נורה אדומה.
למי לפנות?
כל אחד מאנשי המקצוע המורשים. דיאטנים/תזונאים בעלי רישיון ממשרד הבריאות, רופאי ילדים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, יועצי בית ספר. חשוב לפנות למטפלים בעלי רישיון ותעודת הסמכה מגופים/מוסדות בעלי הכרה רשמית.
לסיכום, במידה ויש לכם ספק בנוגע להתנהגות האכילה של ילדיכם, פנו לייעוץ והדרכה. קיימת משמעות רבה למועד הפניה לטיפול. ככל שתקדימו לפנות, ישתפרו סיכויי ההצלחה.
ובנימה אישית, הפרעות אכילה הן כבר לא במיעוט, ויכולות גם להסתתר תחת הקטגוריה: "אני אוכל בריא". לא תמיד נדע לזהות אותן. איך נדע להבחין מתי הגבול נחצה? במידה וזה מטריד אתכם ההורים, שווה להתייעץ.
צירפתי סרטון שלי מדברת על המכתב בתכנית הבוקר של ערוץ 13.
Comments